Dit artikel is een vervolg op het artikel “In the beginning” dat ik in 2007 schreef naar aanleiding van de vraag van Jos: “Hoe ben je met (zee)kajakken in aanraking gekomen?”.
Ik schreef onderin dat artikel heel globaal over het vervolg tot en met het zeekajakken. Het heeft even geduurd, maar nu pas ben ik aan het vervolg begonnen over de afzonderlijk discipline waar ik doorheen ben  gegaan.
In deze serie artikelen ga ik stap voor stap langs alle disciplines.

Kanopolo

Iets wat ik naast toervaren ook deed was kanopolo. Dat was echt in de begin periode dat het kanopolo was bedacht.

De club had al een paar van die polokano’s en organiseerden daar ook wel wedstrijdjes mee tegen andere clubs. Alles mocht toen in die beginperiode. Dus ik mepte enorm hard met de peddel tegen de bal. Ook gooiden tegenstanders je ook vaak om met een duw tegen je schouder terwijl je net met de bal bezig was.
Dan sloeg je best raar om met de peddel in een vreemde positie. Dat was eigenlijk een uitstekende oefening om altijd weer te kunnen eskimoteren. Je had natuurlijk geen tijd om eerst netjes je peddel in de goede positie te brengen. Alles mocht nog in die tijd

Op een bepaald moment verhuisde ik en heb ik niet meer gepolod . Bovendien waren de spelregels voor kanopolo aangepast voor netter spel. Daardoor vond ik het ook minder leuk. Dat laat natuurlijk wel zien dat ik toentertijd van ruig spel hield.

Helaas heb ik hier geen foto’s van en behelp ik me met deze foto van Wikipedia: