Het laatste artikel in mijn weblog stamt van september vorig jaar.

Dat wil niet zeggen dat ik niets deed in die tijd.

Integendeel, want er gebeurde een heleboel. Het varen was inderdaad wat minder, maar ik moet toegeven dat ik wel met kanoën bezig was.

 • In eerste instantie vroeg de website van de KVU om aandacht wegens dreigend uitvallen door wereldwijde veranderingen op PHP-software en de noodzaak de software met de nieuwere versie  uit te rusten. Een clublid stimuleerde me om over te stappen naar WordPress. Dat heb ik gedaan al hoewel ik daarvoor de site geheel moest herbouwen.
  Maar dat deed ik met plezier want gaande weg waardeerde ik de grafische mogelijkheden steeds meer. Ik heb me dus flink uitgeleefd om er iets moois van de maken.
 • Toen dat klaar was bleek ik toch ook klaar te zijn met een slepend gebrek een communicatie met het bestuur. Dit resulteerde er in dat ik de club heb verlaten. Ik besef steeds meer dat ik communicatie belangrijk vind en ik niet liever niet ergens deel van uit wil maken (een organisatie, bedrijf, club of iets dergelijks) waar gezonde communicatie niet mogelijk is.

  Toen was ik club-loos na precies 50 jaar, sinds 1973, lid te zijn geweest van diverse kanoclubs. Dat is even wennen qua contacten, activiteiten enz.
  Vrienden zijn nu extra belangrijk. Hoe de toekomst er wat dit betreft uit ziet ervaar ik vanzelf. Of ik ooit terug keer naar de club of niet?
  Één ding is zeker: ik blijf zeker kanoën😃

 • Deze episode duurt nog voort, maar het duurde niet lang of ik kreeg van TKBN de vraag: “de website dreigt door software-problemen op 12 december uit te lucht te gaan met een zwart scherm”, weet jij raad?
  Dat leidde ertoe dat ik al snel weer achter de PC zat en begon met het “uit de grond stampen” van een geheel nieuwe website. Dit keer op basis van WordPress, waarmee we de Drupal-software de rug toekeerden. Die deadline van 12 december bleek mee te vallen, maar de nieuwe deadline van 31 januari was nog steeds een krappe planning. Dus heb ik 2 maanden hard gewerkt met als resultaat dat de website net op tijd 30 januari life kon gaan. De site was klaar op een paar kleine verbeteringen na.
 • Volgende activiteit waarvoor ik al een tijdje op hete kolen zat was dat de Peddelpraat-website voor eind juli ook van Joomla3 naar Joomla4 moest migreren. Ook hier dreigde de website tot een zwart scherm gereduceerd te worden na die tijd. Ook een tamelijk ingrijpende verandering met veel voorbereiding en het maken van allerlei backups. Ook dat is afgerond op wat kleine verbeteringen na. Inmiddels was het al maart geworden
 • Toen kwam mijn eigen website als laatste aan de beurt: Dit weblog was ook nog met Joomla 3 was uitgerust. Ik heb nog even getwijfeld of ik die ook in WordPress zou opbouwen. Maar na een half jaar met zoveel werkzaamheden achter de computer had ik daar niet zoveel zin in. Bovendien was ik best heel tevreden met Joomla. Dus het blijft Joomla besliste ik.

  Maar de tijd dringt en in mei gaan we weer 2 weken op kanovakantie in Noorwegen: ook dat vraagt tijd qua voorbereidingen.
  Met de migratie van Joomla 3 naar Joomla 4 had ik inmiddels ervaring. Na een week hard werken was dat ook klaar. Het meest tijdrovende waren sommige plugins en modules die nog niet, of niet meer, werkten in Joomla 4. Toen ik dat had opgelost was het half maart.

 • Kanoën

  En nu kan ik eindelijk met een gerust hart aan de uitrusting gaan werken.
  Zoals:

  • Manchet kanojack repareren
  • Kajaks controleren op gebreken en eventueel herstellen
  • Droogvoer maken en verpakken
  • Paklijst volgen en de meeste zaken al apart leggen. Daar begin ik altijd ruim tevoren aan om stress vlak voor vertrek te voorkomen.
  • En wat er nog meer nodig blijkt.