Voorafgaand aan 2017 heb ik met een ploegje van KVUleden tochten in Bohuslan en aan de Noorse ooskust gemaakt. Voor dit jaar hebben we het plan gemaakt om de eindpunt van deze 2 tochten met elkaar te verbinden: Te beginnen in Grebbestad (Zweden) en dan met een oversteek  naar Noorwegen en daar via Kragero terug naar Sandefjord om vandaar met de ferry terug naar Stromstad te gaan.

Dat einddoel hebben we niet gehaald wegens een aantal zeer winderige dagen. Als we het zouden hebben doorgezet werd de logistiek van de tocht wel erg kritisch. We zouden dan lange dagtochten moeten maken en er mocht geen andere vertraging meer bijkomen. Daarom zijn we bij Langesund afgeweken naar Sandefjord en eerder dan gepland weer de ferry weer naar Zweden overgestoken (dat was wel de bedoeling alleen hebben we nu het heen en weertje naar Langesund niet kunnnen maken)

Als beloning voor deze moeilijke beslissing kregen we nu ineens veel rust en hadden tijd over om per zeekajak naar de auto terug te varen in een paar dagen.

Bovendien hebben we nu een "reden" om nog eens langs de Noorse kust te varen langs het stukje dat we nu gemist hebben

Een film zegt meer dan vele woorden; daarom deze film als aanvulling op het summiere verslag: