In verband met de Corona-crisis had ik niet zo’n zin om naar Amsterdam te gaan voor rood  pigment om de hars in te kleuren. Gelukkig kan je bij Polyservice via hun webwinkel bestellen. Dat pakje werd vandaag bezorgd en heb ik direct het beschadigd deel van het dek weer rood gemaakt. Eigenlijk zou het  een soort oranje moeten zijn maar het dek van de Orion houdt het midden tussen rood en oranje. Tja!

Daarnaast heb ik ook gelijk een plakje rood hars op een glasplaat gemaakt. Daar ga ik morgen glasmat op lamineren. De bestemming daarvan wordt om er een rood, rond schijfje van te maken waarmee ik de oude uitgang van de voetpomp midden-boven op het dek, weer wil dicht maken.

Een dag later ook de deknaad weer zwart gemaakt:

Na polijsten doemden nog wat plekjes op waar de oorspronkelijke gelcoatlaag te dun was en waardoor er nog wat lijntjes zichtbaar waren. Dat is een cosmetisch probleem en is goed bij te werken. Dat gaat gebeuren als alle andere belangrijke klussen klaar zijn.