Het was heel veel  passen en meten, maar het zitje zit erin:

Het zitje hangt nu nog voorlopig aan  2 x 2 boutjes met een aluminium strip aan de buitenzijde van het zitje.

Denk niet dat het nu klaar is want die M4 boutjes zijn me te dun om daar  mijn gewicht er onder alle omstandigheden aan toe te vertrouwen. Dikkere boutjes kunnen niet omdat er te weinig “vlees”over blijft als je ze gaat verzinken. En bouten met een kop zijn ook geen optie omdat ze dan in je heupen prikken.

Het is de bedoeling om aan binnen- en buitenkant nog te lamineren. Tussen de boutjes zie je nog wat gaatjes, Die gaatjes hebben een diameter van 1,5mm en zijn ervoor bedoeld dat er tijdens het lamineren polyester hars inloopt (wel eerst een stukje tape erop zodat de hars er niet uitloopt). Die gevulde gaatje vormen na uitharden een soort krammen om te helpen de kracht op te vangen als je in het zitje zit.

Dit zijn de aluminium strippen. Daar is schroefdraad in getapt zodat er geen moertjes gebruikt hoeven te worden.

Het lamineren zal nog wel een heel gepruts worden want je kunt er niet gemakkelijk bij. Het is ook mijn bedoeling om die aluminium strippen geheel  in polyester in te kapselen om te voorkomen dat er op den duur corrosie optreedt. Om die reden zijn de strips zo afgerond zodat de glasmat de vorm beter kan volgen.

Dus: nu eerst schuimblokjes onder het zitje aanbrengen als ondersteuning. Want nu kan ik daar nog makkelijk bij. Daarna het nieuwe zitje lamineren voordat ik erin kan/wil varen. Ik ga er stiekem wel even voorzichtig in zitten om te ervaren hoe het zit.