Sinds het vorige verslag over de bouw van het zitje is inmiddels verder gewerkt:

  1. schuimblokjes onder het zitje bevestigen voor steun en beter contact.
    Voorkant: Achterkant:
  2. Zitje weer vastgeschroefd en de naad tussen oud en nieuw aan 2 kanten gelamineerd: buiten met 7 matjes en binnen met 3 matjes. Ik kon daar maar lastig bij, of beter gezegd ik kon niet precies zien wat mijn handen deden. Daarom heb ik de matjes die op elkaar moesten per 5 en per 2 tevoren op elkaar gelamineerd op een glasplaat en ze daarna met de hand (handschoentjes aan) en op de tast op de goede plek gelegd en met mijn vingers goed aangedrukt; het voelde een beetje als kneden. Dat is ook gelukt, want achteraf hoefde ik maar weinig te schuren.
    Buitenzijde (aluminium strips geheel ingekapseld): Binnenzijde:
  3. Na uitharding alles geschuurd en zo in model gebracht en afgewerkt met oranje ingekleurde hars als toplaag. Helaas was de dekking met 1 laag niet voldoende en moet er nog een tweede laag op. Het oranje was op, dus een tweede laag volgt op een later moment. Maar dat mocht de pret niet drukken want de Orion is nu tenminste weer vaarklaar.

Vandaag was ik in ieder geval wel een beetje in hallelujastemming over deze moeilijke klus; het creëren van een zeekajakzitje.

Nu heb ik nog wel meer klussen aan de Orion uit te voeren. Maar zijn de meest essentiële zaken klaar: lekkage is opgelost en ik kan er weer lekker in zitten.

Maar nu eerst maar eens een week rust voor ik aan de volgende klus begin.