Toen ik de Orion een paar maanden geleden in zwaar weer op het Alkmaarder meer heb gevaren was ik beslist onder de indruk van haar capaciteiten. Alles wat ik qua koerscorrecties wilde doen in de golven onder verschillende windrichtingen ging zo makkelijk dat ik dit eigenlijk een kajak vind waar je alles mee kunt doen in de storm op die dag.

Dat deed me denken aan het lied van Liesbeth List: Heb het leven lief. Daarin zingt ze heel gepassioneerd over dat je ondanks allerlei moeilijke situaties het leven lief moet hebben. De regel die me daarbij raakte was: "Als de Stormwind gromt"

Daarom is woensdag de Orion gedoopt met de naam "Als de Stormwind gromt"

De Orion heeft het namelijk bijzonder naar haar zin als de stormwind gromt! Dat is mijn gedachte.

 

De doopplechtigheid werd, zoals het hoort, afgesloten met koffie en gebak!