Vluchthaven Wijdenes
< TERUG <

Toevallig reed ik vandaag over de IJsselmeerdijk die langs de vluchthaven Wijdenes loopt.

Toen ik daar ca. 2 jaar geleden een keer een kanotocht startte was al wel te zien dat er grondwerkers aan de gang waren geweest. MAAR: nu was het klaar.

Je kunt er nu via een asfaltweggetje de dijk afrijden naar waterniveau. Daar vind je ook een parkeerterrein voor auto's en als extra ook voor auto's met een boottrailer. Dat betekent dat er ook een trailerhelling is. Niet dat we die als kanoër die nodig hebben om in te stappen, want er is nu ook een (zwem)strandje aan de zuidzijde zodat je afhankelijk van de wind kunt instappen aan de noord- of de zuidkant. Bovendien is er nu ook een toiletgebouwtje; dat nu in de winter weliswaar dicht is, maar in het seizoen toch voor gemak zorgt.

Voor kanoërs zijn deze veranderingen heel mooi als je deze plek als startpunt voor een kanotocht wilt gebruiken. Je hoeft nu de auto niet meer half in de zijkant van de dijk te parkeren en je hoeft de kajaks niet meer de dijk op en af te sjouwen. Dat je tot vlak bij het water kunt rijden is ook erg riant.

Volgens de voorschriften van het recreatieschap is kamperen op recreatieterreinen niet toegestaan. Wel mogen pleziervaartuigen op dit specifieke terrein dat aan het water ligt, maximaal 3 dagen aanleggen tegen betaling van liggeld (€1,20 per strekkende meter van het schip).

Zie ook: https://recreatieschapwestfriesland/recreatieterreinen/haven-wijdenes/

< TERUG <
0 Comments
Geplaatst op 31 Jan 2020, 21:40h
Powered by CuteNews