Rondje Westzaan - 14 november 2019
< TERUG <

Vandaag stond er eigenlijk op het programma om  op het strand van Wijk aan Zee  te vertrekken naar Parnassia. Een leuke tocht langs de kust waarbij we ook IJmuiden moeten passeren.

Zowel Jos als ikzelf waren niet helemaal fit en omdat er ook nogal mistroostig,  koud weer was voorspeld met een vlagerige, oostelijke wind van 4-6bft, besloten we om ergens anders te varen.

Dat werd een binnenwatertocht van Uitgeest naar het Guis- en Westzanerveld. Een gebied waar we allebei nog niet hadden gevaren. Bovendien leek de afstand groot genoeg om het als een trainingstochtje  te beschouwen.

We waren allebei heel tevreden over ons rondje want wat is er mis met Alkmaardermeer en de Zaan. Bovendien bleek er een uitstekende overdraagplaats vanaf de Zaan te zijn. Na een mooi water langs Wormerveer opende zich na de spoorbrug plotseling het Guisveld. Ja daar voelen we ons wel thuis was mijn gedachte. Dat gold ook voor het Westzanerveld. Alhoewel we daar niet ver kwamen want we wilden ergens nog iets nuttigen. Dat werd de bakker van Westzaan waar we koffie en lekkere broodjes konden krijgen. Daarna besloten we dat we terug moesten gaan. We waren namelijk zo laat vertrokken dat verder het veld in gaan zou leiden tot nachtwerk. Het was inmiddels 15h en we maakten een rondje Westzaan waarna we de zelfde weg terug namen. De totale afstand was ca. 28 km. Dat vonden we ook mooi voor vandaag.

Een ander keer kunnen we, als we meer tijd hebben, wel eens doorvaren tot aan het Noordzeekanaal.

< TERUG <
0 Comments
Geplaatst op 14 Nov 2019, 20:32h
Powered by CuteNews